Få styr på toppen – er det tid til et nyt tag?

Et nyt tag kan betyde mange ting for et hus. Det kan løft udseendet på hele huset. Huset stiger formegentlig i værdi. Det betyder som oftest en klar forbedring af indeklimaet, og så er der faktisk penge at spare på varmeregningen, hvis dit nye tag bliver bedre isoleret, end det gamle har været. Et nyt tag betyder også, du ikke skal været bekymret under kraftigere vejrforhold, fordi det vil være mere stabilt og robust.

Måske er det en række fordele, der taler til dig. Det kan også være, du allerede har besluttet dig for at få lagt et nyt tag, hvis det gamle bare ikke kan følge med længere. Hvor lang tid de forskellige tagtyper holder, varierer alt efter, hvilken type du har. De fleste tage holder minimum 30 år, hvor nogle typer kan holde over 100 år. Hvor længe har dit tag ligget?

Prisen på de forskellige tagtyper varierer også en del, og det er klart, at noget materiale er dyrere end andet. Hvis dit tag i den grad trænger til en udskiftning, men du ikke har pengene parat, kan du overveje muligheden for at finansiere det med hjælp fra Compare Loans.

Hvad skal du overveje, inden du vælger?

Der er nogle helt konkrete ting, der bestemmer, hvad der er muligt i forhold til dit nye tag. Husets konstruktion og udseende, samt hvor meget taget hælder, er af stor betydning for, hvilke tagtyper, du kan få. Det er nemlig vigtigt, at huset kan bære vægten på det nye tag.

Derudover er der andre ting, der er værd at overveje, inden du laver aftalen på dit nye tag:

  • Er der andre ting, du kunne tænke dig, blev løst i samme omgang? At få lagt nyt tag er en oplagt mulighed for at få lavet nogle ting på 1. sal. Det kan også være, du godt kunne tænke dig noget opbevaringsplads på loftet.
  • Er der andre ting, der er nødvendige at få løst samtidigt? Nogle ting kan være smarte at få tilkøbt i forbindelse med lægningen af det nye tag. For eksempel er det billigere i det lange løb at få tilkøbt efterisolering, nye tagrender og udskift af eventuelt træværk, når det gamle tag alligevel skal af. Har du allerede for mange regninger, men kan godt se idéen i at lave disse tilkøb, kan du finde et lån her alligevel:

compareloans.dk/privatlaan-trods-rki/.