Hvad slags kapital er relevante For din virksomhed?

Der er to slags kapital: gæld og egenkapital. Begge former er typisk anvendes af en virksomhed i løbet af sin levetid. Långivere har forskellige mål end investorer og derfor se på forskellige faktorer om en virksomhed, når det besluttes at investere eller yde et lån eller ej.

Gæld

Gæld er penge lånt, som skal tilbagebetales på et fastsat tidspunkt periode og genererer indtægter til långiver i denne periode. Udlån kilder omfatter ikke kun banker, men også leasingselskaber, factoring virksomhederne og endda personer.

Udlån kilder ser primært på to faktorer: hvordan risikable lån er; og om virksomheden kan generere tilstrækkelige kontanter til at betale renter og tilbagebetale hovedstolen. Vækstpotentialet for virksomheden er sekundære; de primære overvejelser er den track record og aktiv base af virksomheden. Normalt at gælden skal være sikret mod aktiverne i selskabet og meget almindeligt skal også være sikret mod ejeren af virksomheden, også kaldet en personlig formue

garanti.

Aktiver i selskabet får normalt ikke fuld bogførte værdi i at sikre et lån. Med andre ord, hvis din fortegnelse har en værdi af $50.000 (eller det koste dig $50.000 til at producere at lager) vil et udlån kilden kun give dig 50% til 75% af denne værdi. Ã…rsagen er er at udlån kilden er ikke i din virksomhed og skulle hurtigt likvidere lageret i stedet for at sælge det til markedspriser.

Debitor, eller penge, der er skyldige til dig fra kunder, der har tidligere købt produktet men ikke betalt for det endnu, er desuden rabat. Bruger det samme eksempel, kan $50.000 værd af debitor kun være værd 60-70% af denne værdi til udlån kilden. Kunder kan ikke betale det fulde skyldige beløb, eller føler de skal betale for produktet, hvis en ekstern udlån kilde kræver betaling. Og så videre… med udstyr, jord, bygninger, møbler, inventar og hvad der nogensinde andre aktiver, virksomheden har, det samme generelle regel gælder.

Långiver ofte anmoder om, at de personlige aktiver af ejeren af virksomheden er pantsat som en beredskabsplan og som en gestus af tro af ejeren. Selvfølgelig, hvis ejeren af virksomheden ikke tror på hans/hendes egen virksomhedens evne til at tilbagebetale lånet, hvorfor skulle udlån kilden?

Egenkapital

Egenkapital er penge givet til en andel af ejerskabet i virksomheden. Egenkapital kan være fastsat af individuelle investorer, også kendt som “angels”, venturekapital virksomheder, joint venture-partnere, og sved egenkapital og kapitaltilførsel af grundlæggerne af virksomheden. Egenkapital udbydere er mere interesseret i vækstpotentialet for virksomheden. Deres mål er at investere et beløb nu og høste frugterne af en 5 til 1, eller endda 10 til 1, payoff i tre til fem år. Med andre ord vil $100.000 nu være værd $1.000.000 i tre år hvis investeret i det rigtige firma.

Da målene for investorer er forskellig fra långivere, er faktorer de vurdere ved afgørelsen af, om de vil investere forskellige fra udlån kilder. Investorer gerne sætte penge i virksomheder, der har potentiale for hurtig vækst. Vækstpotentiale er baseret på kvaliteten af forvaltningen af virksomheden, produkt brand styrke, hindringer for adgang til konkurrenter og størrelse af markedet for produktet.

Så gælden eller egenkapital?

Svaret er afhængig af svar på flere spørgsmål: Hvorfor kræver selskabet yderligere kapital? Hvor langt er virksomheden på? Hvad er de finansielle tilstand af virksomheden? Hvor meget kapital der kræves? Hvilke begrænsninger vil finansieringskilden sat på den daglige drift af virksomheden? Og endelig, hvilken betydning vil finansieringskilden have ejerskab af virksomheden?

Hvorfor kræver selskabet yderligere kapital?

Midlerne, grunde er påkrævet, eller hvordan de vil blive sat til at bruge, kan låne sig mere gæld end egenkapital eller vice versa. Gæld er ofte en kilde til midler til den daglige drift af virksomheden eller til at refinansiere en nuværende lån. Ekspansionskapital kan være gælds- eller egenkapitalinstrumenter. Start up midler kommer oftest fra equity kilder. En turnaround situation, refinansiering forfaldne lån, der dækker et underskud i indtægter, kunne være enten, men i disse tilfælde finansieringen kommer med en høj pris.

Hvad fase er virksomheden på?

Virksomheder vokser gennem flere forskellige faser: frø, opstart, første fase, og anden fase. Fase af virksomheden kan være en indikator for den risiko. Mens hverken gælden eller egenkapital ville være forbudt på noget tidspunkt, er de ældre og mere etablerede virksomheden normalt mindre risikabelt det er.

Igangsætterstadiet–ide til et produkt eller en virksomhed er i sindet af grundlæggeren, men der er stadig betydelig forskning og udvikling nødvendig for at afgøre, om ideen er levedygtige.

Opstarts – virksomheden har en forretningsplan, definerede produkt og grundlæggende struktur, men kun lidt eller ingen indtægter genereres. Produktet kan stadig være blot en prototype.

Første fase–produktet er enten klar til markedet, eller genererer nogle indtægter. Strukturen i virksomheden er på plads.

Anden fase–fuld skala produktion. Virksomhedens produkt har været salgs- og accepteret af markedet. Virksomheden er klar til en større national introduktion af produkt eller indførelse af et andet produkt.

Etableret–har selskabet fungeret med succes i mindst tre år.

Turnaround – virksomheden har været i drift i en årrække, men er ineffektivt. En hård omvending refererer til en virksomhed, der ikke er kun dårlige resultater, men har været i en kontant underskud position med ringe håb om at vende tilbage til en positiv holdning uden større omstrukturering.

Hvad er de finansielle tilstand af virksomheden?

I visse situationer vil selskabets finansielle situation foreslå en slags kapital over den anden. Hvis virksomheden har brug for alle sine penge til at finansiere sin vækst, er et lån ikke mulig, fordi virksomheden ikke havde råd til renter og afdrag. Hvis virksomheden har blot behov for en kassekredit til at finansiere en cyklisk stigning i ordrer, så giver det ikke mening at bringe i equity investor.

En långiver ser på aktivet base til at sikre et lån, og de penge, der er genereret for at betale renter. De ser også på hvad andre gæld eller passiver virksomheden har og meget ofte gæld og forpligtelser i ejer(e). Det gamle ordsprog om at det er nemmest at få et lån, når du ikke behøver en er tæt på sandheden. En stærk balancen, top tungt på kontanter, og lys på siden af passiver er lettere at finansiere.

Investorer se på, hvor sunde virksomheden er ved at gennemgå tendenser i de operationelle erklæringer og balancen. En virksomhed, der har udvist en positiv tendens i fortiden er betragtet positivt. Dog er fremtidsperspektiver for virksomhedens produkt og markedet lige så vigtigt at en investor som de tidligere resultater. En virksomhed med en noget usikker fortid i en i øjeblikket blomstrende industri er formentlig foretrække equity investor end en stor ydeevne i fortiden i en industri, der er på downslide.

Men hvad nu, hvis din virksomhed er en nystartet og har ikke meget, hvis nogen, historie? Andre faktorer vil derefter blive gennemgået som f.eks:

Hvor mange penge ejerne bidraget til virksomheden.

Hvor stærk er ledelsen.

Hvordan dedikeret til succes er ledelsen.

Hvilke andre proprietære aktiver kan være tilgængelige som patenter, varemærker, goodwill osv.

Hvilke barrierer for adgangen til markedet er der?

Mens både gæld og egenkapital kommer til en pris, skal selskabet generere penge nok til at tilbagebetale rektor for lånet og løbende renteudgift. Egenkapital skal ikke tilbagebetales efter en fast tidsplan. Equity-investorer søger langsigtede afkast.

Hvor meget kapital der kræves?

En lille mængde af kapital der kræves for en kort tid er ikke ofte en attraktiv situation enten traditionelle gælden eller egenkapital kilder. Långivere er ikke interesseret i lån, der kostede dem så meget i behandlingen som i den indkomst, der kan genereres. Investorer mener, at den fornøden omhu skal finansiere en lille mængde af kapital er næsten det samme som at finansiere en meget større mængde.

På den anden side kan en meget stor mængde af kapital kun kunne fås, hvis opdelt i faser, der er finansieret baseret på opnåelse af ydeevneniveauer. For eksempel: du har en ide til en diagnostisk test, som ville være et medicinsk gennembrud og revolutionere behandlingen af alle sygdomme, som vi nu kender den. Men du har brug for 3,5 millioner dollars at få produktet klar til markedet. Den indledende finansiering kan være så lidt som $50.000 til at udføre en litteratur og patent søgning at se, hvis nogen anden arbejder på den samme ide og til at bestemme størrelsen af markedsefterspørgslen for produktet. Hvis søgningen viser, at ingen andre arbejder på ideen, og markedet er hver lægens kontor på verdensplan, anden etape af $500.000 kunne være til rådighed til at erhverve lab udstyr, ansætte laboranter i seks måneder, og ansætte konsulenter til at udvikle en business og markedsføringsplan. Hvis laboratorieteknikere udvikle en prototype test apparater ved udgangen af seks måneder, kunne derefter $1.000.000 mere være tilgængelig til at udvikle en fungerende prototype og patent det. Når den fungerende prototype er patenteret ville derefter $750.000 være tilgængelig for at få FDA-godkendelse og uafhængige test.

Hvilke begrænsninger vil finansieringskilden sat på den daglige drift af virksomheden?

Du skal overveje, hvordan finansieringskilden kan begrænse virksomhedens aktiviteter. Lån pagter begrænse ofte, hvad virksomheden kan gøre med overskydende kontanter. De kan også sætte grænser for hvor meget virksomheden kan bruge, og på hvilken type af udgifter, samt kræve, at selskabet opretholder visse saldi i deres regnskaber, indsamle deres tilgodehavende inden for visse grænser, selv bestemme kredit politikker som den virksomheden udvider til sine kunder. Virksomheden kan muligvis ikke drage fordel af nogle muligheder på grund af disse begrænsninger.

Equity-investorer kan kræve de samme restriktioner og desuden kræve, at de har vetoret i visse tilfælde, eller udgifter til godkendelse, selv om de er i mindretal ejerskab stand.

Hvilke konsekvenser vil finansieringen har på positionen ejerskab?

Det sidste spørgsmål og sandsynligvis den vigtigste er, hvordan ejerne reagerer på at have deres ejerskab og forvaltning kontrol fortyndet. En investor kan ofte bidrage erfaring samt management sagkundskab og penge, og har en interesse for succesen af din virksomhed. Et udlån kilden har ingen indvirkning på virksomheden (undtagen eventuelle lån pagter drøftet ovenfor); dens primære mål er at blive tilbagebetalt.

Så gælden eller egenkapital? Valget er dit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *