MAVE OG TARM SYGDOMME BLANDT SPÆDBØRN.

Sygdom i mave og tarme er en af de mest frugtbare kilder af sygdomme i vorden. Kun forhindre deres derangement, og alt andet lige, barnet vil være sund og blomstre, og behøver ikke ved hjælp af fjeldterræn eller læger.

Der er mange årsager, som kan give anledning til disse kærlighed; mange af dem appertain til moderens system, nogle til at af spædbarnet. Alle er i stand til, for en stor dels vedkommende forhindres eller afhjælpes. Derfor er det vigtigste, at mor ikke er uvidende eller misinformeret om dette emne. Det er forebyggelse af disse følelser, men der vil hovedsageligt boede på her; Lad mor nogensinde ihukomme, og handle ud fra det princip, at forebyggelse af sygdom alene hører til hende; kur til lægen. Af hensyn til klarhed og reference, bliver disse lidelser talt om, som de forekommer:

Til spædbarn på brystet.

—————————-

Barnets mave og tarme kan blive gale fra modermælken bliver usund. Dette kan opstå fra det overordnede objekt at komme ud af sundhed, en omstændighed, som vil være så åbenbart til sig selv, og til de mere umiddelbart interesserede i hendes velfærd, at det kun er nødvendigt kun at hentyde til det her. Er det tilstrækkeligt at sige, at der er mange årsager til en generel form, kan det skylder sin oprindelse; men det mest hyppige er unødig amning og effekter både mor og barn boede fuldt.

Angst i sindet i moderen vil forårsage hendes mælk til være usund i sin karakter, og mangelfuld i mængde, giver anledning til flatulens, griping, og nogle gange endda kramper hos spædbarnet. Et anfald af passion i sygeplejersken vil ofte blive efterfulgt af et anfald af tarm klage i barnet. Disse årsager selvfølgelig er midlertidige, og når fjernet mælken bliver en sund og tilstrækkelig for barnet som før.

Pludselige og store mentale forstyrrelser, dog vil lejlighedsvis køre væk mælken helt, og i et par timer. En fru. S., aet. 29, en fint sund kvinde, af en blondine teint, var begrænset til en dreng. Hun havde en god tid, og et stort udbud af mælk til barnet, som hun fortsatte med at hunbjørn indtil følgende januar, en periode på tre måneder, når hendes mælk pludselig forsvandt. Denne omstændighed forundret medicinsk ledsageren, for han ikke kunne spore den til enhver fysisk lidelse; men mælken tilbage aldrig, og en wet-nurse blev nødvendigt. I det følgende forår mand af denne dame mislykkedes, en modgang, som havde forestående siden datoen for Hvornår modermælken forsvandt, på hvilken dag de gale situation mandens blev gjort bekendt med kone, hvilket på én gang forklarede den mystiske forsvinden af mælken.

Usund artikler af kost vil påvirke modermælken og forvirre barnets tarme. En gang, blev jeg kaldt for at se et spædbarn på brystet med diarré. De korrigerende foranstaltninger havde, men lidt effekt så længe barnet var tilladt modermælk; men dette ophørte, og pil-rod med vand kun tilladt, klagen blev hurtigt sat en stopper for. At tro, at moderens mælk blev nedsat fra nogle utilsigtet årsag, som kunne være gået, blev spædbarnet igen tilladt brystet. I mindre end fire og tyve timer, men diarré tilbage. Moderen er en meget sund kvinde, der var mistanke om, at nogle usund artikel i hendes kost kan være årsag. Regime blev derfor omhyggeligt undersøgt, når det syntes at porter fra et beslaegtet værtshusholders havde erstattet for deres egen for nogle lidt tid tidligere. Det viste sig for at være dårligt, kaste ned, når tilbage til at stå et par timer, en betydelig sediment; den blev afbrudt; gode lyd ale taget i stedet; spædbarnet igen lagt til brystet, ved mælk som det blomstrede, og aldrig haft et andet angreb.

På samme måde vil aperient medicin, taget af moderen, handle på barnets tarme, gennem den virkning, som det frembringer ved hendes mælk. Dette er imidlertid ikke tilfældet med alle former for afføringsmiddel medicin, og heller ikke gør det samme afføringsmiddel producere en lignende effekt på alle børn. Det er godt, derfor, for en forælder at lægge mærke til hvad aperient handler således gennem hendes system på, at hendes barn, og hvad der ikke gør, og når en aperient bliver nødvendige for sig selv, medmindre hun ønsker, at barnets tarme flyttes, at undgå den sidstnævnte; Hvis ellers kan hun tage tidligere med god virkning.

Igen; tilbagelevering af de månedlige perioder, mens mor er Sygeplejeske altid påvirker egenskaberne for mælk, mere eller mindre deranging mave og tarme af spædbarnet. Det vil således ofte ske, at et par dage før moderen vil være utilpas, barnet bliver irritabel og urolig; dens mave vil kaste op mælken, og dens forslag vil være hyppige, våde og grønlig. Og derefter, når perioden er helt overstået, mælken vil ophøre med at rense. Det er først og fremmest i de første måneder, men at barnet synes at være påvirket af denne omstændighed; for det vil være generelt fundet at selv om mælken er bestemt hæmmes af det, bliver mindre rigelig og nærende, stadig, efter den tredje eller fjerde måned det ophører med at påvirke barnet. Er derefter en mor, fordi sin månedlige perioder vender tilbage efter hendes levering, til at opgive sygepleje? Bestemt ikke, medmindre barnets sundhed er alvorligt påvirket af det; for hun finder der, generelt, som perioderne, der kommer rundt, ved at holde barnet stort set fra brystet, under dens fortsættelse, og fodre ham ved kunstig mad, vil hun undgå lidelse af barnets sundhed, og kunne i intervaller til sygeplejerske sit spædbarn med fordel. Det skal tilføjes, men at en amme er at være tyet til i stedet for enhver risiko for skade barnets sundhed; og at, i hvert fald delvis fodring bliver nødvendigt på et meget tidligere tidspunkt end når en mor ikke er således påvirket.

Mælken kan også gengives mindre nærende, og formindsket mængde, mor igen at blive gravid. I dette tilfælde, men vil den overordnede sundhed først og fremmest lider, hvis hun holde ud i sygepleje; dette, dog vil igen fungere forhånd til barnet. Det vil være klogt, derfor, hvis graviditet bør forekomme, og mælken uenig med barnet, at fratræde hvervet som sygeplejerske og sætte barnet efter en passende kunstig kost.

Spædbarnet, der er konstant på brystet vil altid lider mere eller mindre, flatulens, griping, løshed af tarmene, og opkastning. Dette er forårsaget af en tilstrækkelig interval ikke er tilladt mellem måltiderne for fordøjelsen. Mælk, derfor, passerer på fra maven ind i tarme ufordøjet og virkninger netop hentydet til at følge. Tid skal ikke kun gives til den ordentlig fordøjelse af mælken, men maven, selv skal have en sæson af hvile. Dette onde, så skal undgås mest omhyggeligt af moderen strengt at overholde disse regler for sygepleje.

Tarme af spædbarnet på brystet, samt efter fravænningen, er generelt påvirket af begyndervanskeligheder. Og det er heldigt, at dette er tilfældet, for det forhindrer alvorligere kærlighed. Faktisk, diarré, der opstår under tandsæt, undtagen det være voldelige, må ikke være afdæmpet; Hvis, dog, dette er tilfældet, skal være opmærksom det. Det vil generelt være fundet skal ledsages af en hævede tyggegummi; den frit lancing som vil undertiden alene sætte en stopper for løshed: yderligere lægehjælp kan dog være nødvendigt.

I perioden af fravænning.

————————

Der er stor følsomhed over for derangements af mave og tarme af barnet på perioden når fravænning normalt finder sted, så at stor omhu og dommen skal udøves i effektuering af dette objekt. Normalt, dog er tarme gale under denne proces fra en af disse årsager; fra fravænning for tidligt fra foretager det alt for pludselig og brat eller fra over fodring og brug af forkert og upassende mad. Der er en anden årsag, som også kan give anledning til diarre på dette tidspunkt, uafhængigt af fravænning, dvs. irritation af vanskelige begyndervanskeligheder.

Substitution af kunstig mad til modermælken hos moderen, i en periode, når spædbarnet fordøjelsesorganerne for sarte til denne ændring, er en hyppig kilde til kærlighed nu under overvejelse.

Forsøget på at vænne et sart barn, for eksempel, når kun seks måneder gamle, vil uundgåeligt blive efterfulgt af sygdom i mave og tarm. Medmindre derfor en mor er forpligtet til at ty til denne foranstaltning, fra at blive gravid, eller enhver anden uundgåelige årsag, hvis hun konsultere velfærd for barnet, vil hun ikke give op sygepleje på denne tidlige periode.

Fratage barnet på en gang i brystet, og erstatte kunstige fødevarer, men korrekt under behørig forordninger sådanne fødevarer kan være, vil uvægerligt medføre tarm klager. Visse regler og forskrifter skal vedtages til effekt fravænning sikkert, de oplysninger, som gives andre steder.

Hvis alt for stor mængde af mad er givet ved hvert måltid, eller måltiderne, der alt for ofte gentages, i begge tilfælde vil maven blive undertrykt, træt og gale; en del af mad, måske kastet af opkastning, mens resten, ikke har undergået fordøjelsesprocessen, vil videregive ind i tarme, irritere sin sarte foring membran, og producere flatulens, med griping, udrensning og måske kramper.

Derefter igen, vil forkert og upassende fødevarer blive efterfulgt af netop de samme virkninger; og medmindre en fornuftig ændring ske hurtigt, retsmidler vil ikke kun har ingen indflydelse på sygdommen, men årsagen videreføres, sygdommen vil blive mest alvorligt forværret.

Det er derfor, den første betydning for at gøre godt for barnet, at i denne periode, hvor moderen er ved at erstatte en kunstig mad for sit eget bryst, bør hun først fastslå, hvilken slags mad der passer barnet bedst, og derefter den præcise quant hed som naturen kræver. Mange tilfælde kan være nævnt, hvor børn har aldrig haft en recept skrevet for dem, simpelthen fordi disse punkter, har været overværet til, deres kost er blevet forvaltet med dom og pleje; mens på den anden side, andre kunne være nævnt, har hvis liv været hazarded, og alle, men tabte, simpelthen fra tåbelige diætetiske forvaltning. Over fodring og forkert artikler af fødevarer, er oftere produktive, i deres resultat, ængstelig timer og rystende scener til forælderen, og fare og tab af menneskeliv til barnet, end næsten alle andre årsager.

Irritation forårsaget af vanskelige begyndervanskeligheder kan give anledning til diarre på perioden når spædbarnet er afvænne, uafhængigt af den afvænne sig selv. Sådan forstyrrelse af tarmen, hvis det åbenbart opstå fra denne årsag, er en positiv omstændighed, og bør ikke blive blandet med, medmindre faktisk angrebet være alvorlige og forværret, når lægehjælp bliver nødvendigt. Let diarré derefter, under fravænning, når det er temmelig spores til skæring af tand (tyggegummi opvarmet og betændt tilstand vil på en gang pege på dette som kilde til derangement), er uden betydning, men den må ikke forveksles med lidelse som følge af ot hendes årsager. Lancing tyggegummi vil på en gang, derefter fjerne årsagen, og generelt helbrede tarm klage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *